|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Immoral
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: Wto 18:22, 20 Sie 2013 Temat postu: Jadlospisy |
|
|
Kazda osoba, posiada inne cialo, wage, wzrost i problemy, wiec nie porownujmy jadlospisow pod wzgledem kalorycznosci, wegli, tluszczow, bialka.
Zamieszczam swoj dzisiejszy na rozgrzewke:
I: salata, szczypior, pomidor, orzechy wloskie, dojrzaly ser kozi, kawalek pasztetu watrobo-wolowego z suszonymi pomidorami
II: zupa-krem pieczarkowa (rosol, pieczarki, czosnek, cebula, mleko kokosowe, smalec), mieso wolowe, pasek gorzkiej czekolady
III: chipsy z cuknii (cukinia, ghee), pok choi z czosnkiem i imbirem, kiszka wieprzowa
EDIT:
do I byl jeszcze winegret 2 lyzki oliwy + ocet jablkowy + pol lyzeczki musztardy
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Immoral dnia Wto 18:48, 20 Sie 2013, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
|
![](http://picsrv.fora.pl/subSilver/images/spacer.gif) |
dziuba
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: W-wa
|
Wysłany: Wto 18:38, 20 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
Immoral - a może by tak jeszcze z fotkami, jak ktoś może? Bo taki opis, bez wielkości porcji to trudno tak sobie wyobrazić.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Immoral
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: Wto 18:51, 20 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
Jak kto moze to tak na fora.pl jest taki problem, ze trzeba najpierw zgrywac zdj na kompa, potem je zmniejszyc, uploadowac i wstawic... troche czasu zajmuje, ale jak kto chce, lub po prostu - raz na jakis czas, to czemu nie. Moja porcja prawie zawsze wyglada jak typowy niedzielny obiad: schabowy, trzy ziemniaki i fura surowki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Greenbalance
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 17:00, 22 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
Immoral- super pomysł, i wogole menu bardzo smakowite. Jak tylko wrócę z wakacji to tez coś napisze bo narazie jadę na jajach, greckiej fecie, oliwkach i baraninie
Co to za kiszka?
Mogę przepis na pok-choi i zupę?
A i jesli chodzi o sałatkę sniadaniową to jakie mniej wiecej proporcje - ile orzechow, sera? Chodzi za mną taka z plesniowym i gruszką ;€[url]
No i ten pasztet brzmi czadowo [/url]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Greenbalance dnia Czw 17:47, 22 Sie 2013, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Immoral
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: Pią 14:59, 23 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
Greenbalance napisał: | Immoral- super pomysł, i wogole menu bardzo smakowite. Jak tylko wrócę z wakacji to tez coś napisze bo narazie jadę na jajach, greckiej fecie, oliwkach i baraninie
Co to za kiszka?
Mogę przepis na pok-choi i zupę?
A i jesli chodzi o sałatkę sniadaniową to jakie mniej wiecej proporcje - ile orzechow, sera? Chodzi za mną taka z plesniowym i gruszką ;€[url]
No i ten pasztet brzmi czadowo [/url] |
swietne polaczenie
Kiszke zamawialam z internetu, po niemiecku nazywa sie blutwurst. Ogolnie uwielbiam kiszke ziemniaczana i kaszanke, wiec pomyslalam sobie, ze moze smakowac podobnie i okazalo sie to prawda, jest pyszna .
Przepis na pok choi bardzo prosty: rozgrzewasz wybrany tluszcz na patelni (lyzka-dwie) jak sie rozpusci dodajesz lyzke przecisnietego przez praske imbiru i czosnku posypujesz platkami chilli. Przesmarzasz 2min i dodajesz pok choi (po prostu oderwane po kolei platy), smazysz kolejne 3-4min (az bedzie pok-choi jak zwiedly kwiatek wygladalo).
Zupa pieczarkowa (btw. chyba najlepsza paleo zupa jaka jadlam )
Skladniki:
8 pieczarek
cebula
zabek czosnku (przecisniety przez praske)
pol kubka mleka kokosowego (ja zrobilam go z wiorek kokosowych)
1/2 lyzka pietruszki
1/4 lyzk rozmarynu
tluszcz do smazenia
sol/pieprz
cebule przesmazasz dwie minuty dodajesz czosnek, pietruszke i rozmaryn, kolejne dwie i dorzucasz pokrojone pieczarki, smarzysz 4 minuty. Zalewasz rosolem i gotujesz (maly ogien, lekkie bulkotanie) przez 15min, dodajesz mleko, sol i pieprz na koniec miskujesz. Gotowe
Orzechow garsc, a ser ma 300g, zjedlam juz 200g przez 7 dni (codziennie na sniadanie) z czego wychodzi okolo 30g na porcje (proporcje bardzo na oko). Generalnie odkrajam 3 plastry i kroje na mniejsze kawalki . Nastepnym razem moge zwazyc po prostu, bo zawsze daje mniej wiecej tyle samo.
Dzis u mnie tylko dwa posilki (dlatego wstawiam, co by miec obiektywna opinie czy nie za malo)
I: zupa-krem z cukinii (cukinia, cebula, por, olej kokosowy, rosol) z 150g wolowiny
II: 400g browek amerykanski, puree kalafiorowe (pol glowki kalafiora, zabek czosnku, miksowane i podane w sloiku po ghee, licze, ze 2-3 lyzki tam byly), 3 platy pieczonego bekonu*, kapusta kiszona, pasek gorzkiej czeko
*nie wiem jak mam to nazwac kupuje brzuch wieprzowy marynuje go przez pare dni, a potem pieke, ksztaltem przypomina bekon, jednak nie jest wedzony
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Greenbalance
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 16:18, 23 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
Dziękuje
Ogólnie twoje menu dziś tez fajne ale nie wiem czy nie za mało. Zależy jak duże kawałki bekonu, bo jesli sporo to pewnie podbiłas kcal i szafa gra
I fajnie ze wreszcie owoce bo myślałam ze nie jesz wcale
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
wiwi
Dołączył: 06 Sie 2013
Posty: 176
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 13:17, 24 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
a ten pasztet sama robisz?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Immoral
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: Sob 14:06, 24 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
wiwi napisał: | a ten pasztet sama robisz? |
tak
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
wiwi
Dołączył: 06 Sie 2013
Posty: 176
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 17:01, 26 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
a możesz podać przepis?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Immoral
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: Wto 7:58, 27 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
wiwi napisał: | a możesz podać przepis? ![Smile](http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_smile.gif) |
Skladniki:
1kg wolowiny
0,5kg watrobki
2 cebule
2 lyzki ghee
100g masla
8-10 drobno pokrojonych suszonych pomidorow
sol & pieprz
1kg wolowiny pokroilam na kawalki (3cmx3cm) gotowalam przez 1,5h w wodzie z sola, pieprzem, lisciem laurowym i zielem angielskim
Watrobke przesmazam na dwoch lyzkach ghee.
Mieso i watrobke wraz z cebula wkladam do keksowki i blenduje (miele, kto jaka forme wybiera).
Jak juz wszystko zblendujesz do dodajesz maslo (pokrojne w kostke), pomidory, sol i pieprz. Na tym etapie mozesz dodac cos od siebie: czosnek w proszku, inne przyprawy, oliwki.
Do piekarnika na godzine temp. 175stopnii.
To bardzo podstawowy przepis . Jednym minusem pasztetu jest to, ze ja tej zmiksowanej nie sprobuje i tak na prawde nie wiem ile przypraw dac. Trzeba na oko .
I: zupa brokolowa (cebula, rosol, brokul, olej kokosowy), pasztet z suszonymi pomidorami
II: salata, pomidor, rzodkiewki, bekon, ser kozi, vinegrett: 2 lyzki oliwy z oliwek, ocet winny, pol lyzeczki musztardy, s&p
III: zupa krem z dynii (dynia, cebula, czosnek, slodki ziemniak, rosol) z bekonem
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Greenbalance
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 8:48, 27 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
Ta zupa z dyni brzmi genialnie!
U mnie wczoraj, nadal wakacyjnie:
I. 4 jajka sadzone; banan; gruszka; marchewki z pastą z oliwek; pasek gorzkiej czeko
II. Żeberka jagnięce; pieczone ziemniaki; tzatzyki; brukselki z oliwą z oliwek; lyzka oleju kokosowego
III. 2 szaszlyki z indyka; grillowane baklazany i cukinia; winogrono
Jutro ostatni dzień greckiej szamy a potem planuje nagotowac zup i zrobic kiszone buraczki
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Greenbalance
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 17:04, 27 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
Immoral - moge przepis /znowu /
btw. jak dlugo wytrzymuje ci pasztet? to moze byc dobra opcja do szkoly bo za jednym razem bede miec wsad do kilku posilkow
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Immoral
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 107
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: Wto 18:43, 27 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
zupe robilam z tego przepisu [link widoczny dla zalogowanych]
zmniejszajac wszystko o polowe, dalam 1/4 dynii
pasztet u mnie do 10 dni (wtedy sie konczy)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Greenbalance
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 20:39, 29 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
I. Salatka: pomidor, cebula, ogórki kiszone, nori, sardynki, olej kokosowy; lyzka tahini; sliwki
II. Schab smazony na smalcu gęsim; ziemniaki; buraczki; maliny i borowki (+- 300g)
III. 2 udka pieczone (z wolnowybiegowego kurczaka); kawalki pieczonej dyni i batata; zupa krem z cukini (cukinia, cebula, czosnek, rosol, olej kokosowy); domowa czekoladka (lyzka oleju kokosowego, kakao, suszone daktyle)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
Adrian
Dołączył: 05 Sie 2013
Posty: 23
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw 21:43, 29 Sie 2013 Temat postu: |
|
|
I: 4 jajka na boczku + 50 g sera pleśniowego
II: Fasolka szparagowa + 4 udka ze skórą + sałatka z kapusty pekińskiej, cebuli i cytryny
III: jarmuż smażony z boczkiem i wieprzowinką + reszta sera pleśniowego
Trochę mało węgli dzisiaj, ale czuję się dobrze jak nigdy!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
![](http://picsrv.fora.pl/xandgrey/images/spacer.gif) |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|